Dirigente

Marcela Obermeister Shasha

Sinds 2003 leidt Marcela Obermeister Shasha kamerkoor esGROOT. Marcela is geboren in Argentinië. Na haar studie aan het conservatorium van Buenos Aires en inspirerende lessen van Vivian Tabbush en Marcelo Silberleib, vervolgt zij haar opleiding koordirectie aan de Rubin Academy in Tel Aviv bij Avner Itai. Als Marcela in 1994 afstudeert, werkt zij al met nationaal bekende kinder- en jeugdkoren. Daarmee treedt ze op bij verschillende grote evenementen, zoals herdenkings-diensten, bij de viering van de 3000ste verjaardag van Jeruzalem en voor TV-programma’s en opnamen.

In de periode 2000-2002 vervolgt ze haar studie koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze doet mee aan masterclasses van dirigenten en musici uit verschillende landen, waaronder Gary Bertini, Frieder Bernius en Daan Admiraal.

Marcela leidt onder meer het Sjir Chadasj Koor, waarmee zij op 4 mei 2003 optreedt tijdens de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daarnaast leidt ze het Koor Diplomatiek (Ministerie van Buitenlandse Zaken), het koor van de Raad van State en van Renanim in Utrecht.

Marcela is voor de leden van esGROOT dermate inspirerend dat het koor haar inmiddels voor een vijfde termijn heeft weten te strikken. Ze besteedt veel aandacht aan klankvorming en zangtechniek en door haar achtergrond en opleiding zorgt zij voor veel originele en bijzondere stukken in het repertoire.

Marcela is bereikbaar per e-mail, marcelaobermeister@gmail.com
of telefonisch: 06 47 96 28 18.

Koninklijke onderscheiding voor onze dirigente Marcela Obermeister-Shasha
Op 26 april 2022 werd onze dirigente Marcela Obermeister-Shasha koninklijk onderscheiden voor haar grote bijdrage op cultureel en muzikaal gebied!
We zijn trots op haar. Klik hier voor de toespraak van burgemeester Jan van Zanen.

Dirigente

esGROOT heeft een vacature voor een tenor

Volgende concerten:
16 november 2024
Zie home en ‘Concerten‘