Reacties

Reactie van publiek / esGROOT in de pers

Concert Vento Nieuwe Badkapel, 8 februari 2014

“Ontzettend genoten van het koor esGROOT. Een gevarieerd repertoire en supermooi gezongen. De sfeer was heel goed en iedereen heeft ervan genoten. Het is een geweldig koor met een goede uitspraak en perfekt bij elkaar passende stemmen. Alles 1e klas, ook de dirigente!”

– Zipora, Amsterdam

Lustrumconcert Christus Triumfatorerk, 9 februari 2013

“Marcela, I’m so glad I was there. It was super entertaining. Amazing how you have brought the Argentinian culture to The Netherlands!”

– Joann P.

“Van harte met deze mijlpaal, Marcela. Bijzonder dat jouw vroegere dirigent en leermeester ook aanwezig was en dat hij muziek voor jullie geschreven had. Dat klonk echt super!!! Ik heb enorm genoten. Heerlijk, die Argentijnse muziek. Bedankt!”

– Vera C.

Concert Piyutim in de Nieuwe Badkapel, 11 februari 2012

“Het lied ‘You are the new day’ van John David heb ik een dag later gebruikt voor het maken van een bijdrage voor een boek bestemd voor een bruidspaar. Wat een mooie tekst!”

Straatoptreden in De Passage, november 2009

“Dank voor je mail over de Tango in de Passage. We zijn gaan kijken en luisteren en waren verrast ondanks de harde wind die door de Passage blies. Mooie bevlogen zang, dans en performance”.

“Dank voor de tip! We hebben jullie mooi zien zingen en bewegen! Met de tassen in hand stonden wij er ook tussen rond de klok van twee uur. Leuk om al die glimmende ogen te zien bij het applaus”.

Scratch concert 16 mei 2009 in de Vredeskapel (uit de wijkkrant Archipel/Willemspark, juni 2009)

Leiden heeft een reputatie op dit gebied al sinds 1988. Ik doel op de Scratch. Wat dat betekent, scratch? Het woord is afgeleid van ‘to start from scratch’, beginnen vanuit het niets. In Leiden komen jaarlijks zangers en musici bijeen om overdag met elkaar te oefenen en ‘s avonds een concert te geven in de Pieterskerk. Dat is een hele belevenis. Het is daar uitgegroeid tot een vierdaags evenement met wisselend repertoire en ca. 1000 deelnemers per dag. Wijk- en kamerkoor esGROOT heeft nu een eerste voorzichtige stap gezet op het scratchpad. We nodigden fans uit en maakten reclame via de digitale nieuwsbrief van de wijkwebsite. Onder leiding van onze dirigente Marcela Obermeister oefende het koor met 42 gasten de hele middag, om aan het einde van die middag een concert van een half uur te verzorgen. Het was heel hard werken, zeg ik uit eigen ervaring. Maar ook deze scratch was een hele belevenis. Het voelde goed eens deel uit te maken van een ruim 60 kelen tellend koor. Petje af voor de soms ongeoefende deelnemers die niet van de esGROOT’ers waren te onderscheiden. Ik was blij dat ik vrienden en familie nu eens de kans heb gegeven om tegenover Marcela Obermeister te staan, haar in de ogen te kijken, met haar te werken. Dat voelt als een voorrecht. En als je dat één keer voelt, denk je: dat gun ik een ander ook!

Jubileumconcert, november 2008

“Genoten heb ik, samen met een vriendin, van het jubileumconcert van esGROOT. Ik vind het Requiem van Fauré fantastisch en jullie zongen het zó mooi helder/zuiver. En oh, wat geweldig van die Tal en Tim. Beiden heel grote beloftes voor de toekomst, dat kan haast niet anders. We zaten op een uitstekende plaats. Ook na de pauze was voor ons het zicht én geluid perfect. Wat een mooie liederen. Vooral dat van Segal. Zóóó mooi. Hartelijk dank voor deze avond en alle lof aan alle koorleden”.

“We hebben genoten van jullie concert, vooral van het Requiem, want dat had ik zelf ook al eens een keer gezongen! Zulke fijne muziek! En dat vreselijk zoete meisje met dat hele hoge zuivere stemmetje: heel erg leuk! De sfeer was erg leuk, het was heerlijk vol en het glaasje na afloop gezellig! Heel hartelijk bedankt voor een fijne avond!”

Reacties

esGROOT heeft een vacature voor een tenor

Volgende concerten:
16 november 2024
Zie home en ‘Concerten‘